Entreprenörskap och grundläggande affärsutveckling

7,5 hp

Är du intresserad av entreprenörskap och innovation? Vill du lära dig hur du kan förvandla en idé eller ett intresse till en fungerande organisation?

I den här kursen lär du dig om entreprenörskap och dess historiska sammanhang. Du får även ta del av samtida teman som (affärs)möjligheter, kreativitet, entreprenöriella processer, samhällsentreprenörskap, hållbarhet och kritiska perspektiv. Dessutom lär du dig praktiska verktyg för att utveckla och förfina en idé samt skapa en affärsmodell. Vi går igenom moment som SWOT-analys, målgruppsanalys, konkurrentanalys, marknadsföringsplan och ekonomiska beräkningar.

I slutet av kursen kommer du att ha en djupare förståelse för hur entreprenörskap diskuteras både i samhället och bland forskare världen över. Du får också insikt i vad som krävs för att förverkliga en idé. I kursen ser vi på entreprenörskap ur ett brett perspektiv, vilket innebär att det inte bara handlar om att starta ett vinstdrivande företag. Det kan också handla om att skapa en idrottsförening, en kulturverksamhet, ett socialt initiativ, intraprenörskap eller landsbygdsutveckling. Dina intressen och passioner styr idéns inriktning och utveckling.

Välkommen!

Kalmar – studentstaden vid havet

Mitt i Kalmar, precis vid havet, ligger universitetet i lokaler som invigdes 2021. I Kalmar är allt nära och du har cykelavstånd till universitetet var du än bor i staden.

För dig som ny student finns det en bostadsgaranti. Det betyder att du har rätt till ett studentboende inom två månader. Det är en av anledningarna till att Kalmar har utsetts till Årets studentstad 2023 av Sveriges förenade studentkårer. Kalmar får också priset för att staden erbjuder en förträfflig miljö för dig som student att leva och bo i. Staden arbetar också aktivt för att skapa möjligheter för att du ska kunna stanna och jobba här när du har pluggat klart. 

Kalmar kommun har runt 70 000 invånare. Här finns ett starkt näringsliv med många företag som är ledande inom grön näring, e-handel och e-hälsa, så det finns gott om möjligheter att knyta kontakter inför arbetslivet.

Kalmar har ett kulturhistoriskt centrum och har flera gånger korats till Sveriges sommarstad. Kanske på grund av alla soltimmar, stränder, och konserter. Dessutom är Öland bara en bro bort.

Läs mer om våra studentstäder

Hus Vita på universitetskajen i Kalmar

Bygg din egen examen

Visste du att du kan kombinera fristående kurser och designa en alldeles egen examen utifrån vad du själv är intresserad av? Ta vara på möjligheten och var kreativ med din egen framtid. Läs mer om hur du kan bygga din egen examen och bli unik på arbetsmarknaden.