Verksamhetsutveckling

Entreprenörskap och verksamhetsutveckling

7,5 hp

Kursen erbjuder en resa från idé till handling för att skapa utveckling och hållbar tillväxt inom verksamheter kopplade till gröna näringar, dvs. jord, skog, trädgård och landsbygdens miljö. Kursen vänder sig till yrkesverksamma, men också till studenter som vill komplettera sina utbildningar med kunskaper om entreprenörskap och dess förutsättningar inom gröna näringar.

Kursen ges på kvartsfart och består av 4 sammankomster i Kalmar samt en kursavslutning:

  • 29 januari
  • 30 januari
  • 26 februari
  • 25 mars
  • 29 april

Kalmar

I Kalmar finns Linnéuniversitetet centralt i stadskärnan. Universitetskajen är helt nybyggd och ligger precis vid havet. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Det är även i centrum som de flesta studenter bor. Bra att veta är att Kalmar kommun har en bostadsgaranti för nya studenter. Allt finns inom tio minuters cykelavstånd oavsett om du vill bada i havet, plugga, shoppa eller träna. Historiska byggnader och kullerstensgator ger staden charm. När solen lyser fylls området vid Kalmar slotts vallgrav av pluggande och solande studenter. Studentlivet har en självklar plats i Kalmar. Här börjar drömmen om framtiden!

Hus Vita på universitetskajen i Kalmar