Europeisk integration i en global världsordning

7,5 hp

Kursen ”Europeisk integration i en global världsordning” utforskar globaliseringens särdrag och dess inverkan på Europa. Kursen lägger fokus på den historiska utvecklingen och uppkomsten av den europeiska integrationsprocessen och tittar på flera olika teorier om integration och sönderfall. Denna kurs omfattar en introduktion i hur integration kan förstås och analyseras i det europeiska sammanhanget. Kursen diskuterar och framför övergripande idéer, tendenser och utvecklingar inom integrationsprocessen och aktuella händelser.

Växjö

Ungefär femton minuter med cykel från centrum ligger Linnéuniversitetets campus. Det är som ett eget litet samhälle med universitetet, studentbostäder och studentliv. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Vad hittar du på upptäcktsfärd i Växjö – kontrasternas stad? Här finns bra restauranger, ett vinnande hockeylag och mysiga caféer där du kan få latten smaksatt med lingon. I Växjö är vacker natur alltid nära, staden omges av både sjö och skog. Studenter tycker om kombinationen av stadskärnan i Växjö och det aktiva studentlivet på campus. Här börjar drömmen om framtiden!

Studenter i hus M