Farmakologi med förskrivningsrätt för vissa läkemedel

15 hp

Kursens syfte är att studenten skall förvärva teoretiska kunskaper inom allmän och specifik farmakologi och allmän sjukdomslära inom distriktssköterskans område, samt erhålla de kunskaper och färdigheter som erfordras för att förskriva specificerade läkemedel till patienter med vissa sjukdomar, i enlighet med Socialstyrelsens och Läkemedelsverkets regler. Notera att kursen enskilt ej uppfyller utbildningskraven för att söka förskrivningsrätt.

Kalmar – studentstaden vid havet

Mitt i Kalmar, precis vid havet, ligger universitetet i lokaler som invigdes 2021. I Kalmar är allt nära och du har cykelavstånd till universitetet var du än bor i staden.

För dig som ny student finns det en bostadsgaranti. Det betyder att du har rätt till ett studentboende inom två månader.

Kalmar kommun har runt 70 000 invånare. Här finns ett starkt näringsliv med många företag som är ledande inom grön näring, e-handel och e-hälsa, så det finns gott om möjligheter att knyta kontakter inför arbetslivet.

Kalmar har ett kulturhistoriskt centrum och har flera gånger korats till Sveriges sommarstad. Kanske på grund av alla soltimmar, stränder, och konserter. Dessutom är Öland bara en bro bort.

Läs mer om våra studentstäder

Hus Vita på universitetskajen i Kalmar

Bygg din egen examen

Visste du att du kan kombinera fristående kurser och designa en alldeles egen examen utifrån vad du själv är intresserad av? Ta vara på möjligheten och var kreativ med din egen framtid. Läs mer om hur du kan bygga din egen examen och bli unik på arbetsmarknaden.