Feelgood – läsning för att må bra

7,5 hp

Är du intresserad av feelgood? Du kanske redan läst mängder med feelgood-romaner eller kanske inte en enda. På den här kursen får du dels diskutera och problematisera av feelgood kan vara, samtidigt som du får brottas med ett flertal intressanta romaner. Du kommer att få ett historiskt sammanhang till feelgood och kunskap om en rad olika teman. På kursen kommer vi också att resonera kring varför vi läser skönlitteratur och hur olika sätt att läsa på har värderats genom tiderna. Du lär dig dessutom grundläggande analysverktyg och att skriva egna analyser av skönlitterära verk.

Distans – plugga där du är

Kanske vill du plugga i fjällen, storstaden eller hemma nära familjen? Många av våra program och kurser går på distans.

Att studera på distans kan gå till på olika sätt, antingen helt utan fysiska sammankomster eller med ett fåtal träffar på campus eller vid något av våra lärcentra. Den gemensamma nämnaren är att en stor del av studierna sker digitalt. Du kommunicerar med läraren och andra studenter med hjälp av en lärplattform där det finns diskussionsforum, möjlighet till grupparbete, digitala möten och inspelade föreläsningar.

Fördelen med distansstudier är flexibiliteten, något som passar dig som vill ha stor frihet att bestämma när och var du vill studera. En del obligatoriska moment i din utbildning kan vara under kontorstid, även om de sker på distans.  

Läs mer om att studera på distans

Student som pluggar på distans

Bygg din egen examen

Visste du att du kan kombinera fristående kurser och designa en alldeles egen examen utifrån vad du själv är intresserad av? Ta vara på möjligheten och var kreativ med din egen framtid. Läs mer om hur du kan bygga din egen examen och bli unik på arbetsmarknaden.