Floristik och faunistik

7,5 hp

Vill du lära dig att känna igen och bestämma växter, småkryp och fåglar? Vi erbjuder en distanskurs i ”Floristik och faunistik” som tränar din förmåga att på egen hand identifiera växter och djur. Kursen är lämplig för såväl den allmänt naturintresserade som för biologer och andra naturvetare som i sitt arbete har behov av att kunna identifiera olika arter. Kursen passar också bra för lärare som vill använda naturen som klassrum, från förskola till gymnasium.

Under träffarna på kursen utnyttjar vi den unika biologiska mångfalden i Kalmartrakten och på Öland. Utmed Kalmar- och Ölandskusten passerar varje år miljontals flyttande fåglar och Ölands rika flora och insektfauna är känd sedan Linné besökte 1741. Här finns mängd olika naturtyper med t.ex. alvarmarker, ädellövskogar, våtmarker och gamla barrskogs-miljöer som vi besöker.

Studierna bedrivs genom inspelade föreläsningar och fyra tvådagarsträffar då vi är ute i fält och i övningssalar där vi har tillgång till mikroskop och annan viktig utrustning för att nyckla växter och djur.

Varmt välkommen med din ansökan!

Distans

Att studera på distans ger dig som student andra möjligheter än vad campusutbildning ger. Det innebär att du själv till viss del ska kunna planera dina studier både vad gäller tid och plats.

Att studera på distans kan gå till på olika sätt, antingen helt utan fysiska sammankomster eller med ett fåtal träffar, men den gemensamma nämnaren är att en stor del av studiearbetet sker på nätet. Du kommunicerar med läraren och andra studenter med hjälp av en webbstudieplats med diskussionsforum, grupparbete, inspelade föreläsningar eller videomöten med hjälp av en webbkamera.

Student som pluggar på distans

Kalmar

I Kalmar finns Linnéuniversitetet centralt i stadskärnan. Universitetskajen är helt nybyggd och ligger precis vid havet. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Det är även i centrum som de flesta studenter bor. Bra att veta är att Kalmar kommun har en bostadsgaranti för nya studenter. Allt finns inom tio minuters cykelavstånd oavsett om du vill bada i havet, plugga, shoppa eller träna. Historiska byggnader och kullerstensgator ger staden charm. När solen lyser fylls området vid Kalmar slotts vallgrav av pluggande och solande studenter. Studentlivet har en självklar plats i Kalmar. Här börjar drömmen om framtiden!

Hus Vita på universitetskajen i Kalmar