Folkrätt och mänskliga rättigheter

7,5 hp

Kursen fokuserar på två breda teman. Det första handlar om internationell rätt och hur förbindelserna mellan stater regleras i internationella avtal och konventioner. Det kan till exempel handla om vilken roll internationella organisationer såsom FN har i staters relationer. Det andra temat handlar om mänskliga rättigheter och dess rättsliga dimension samt ekonomiska, sociala och kulturella rättigheter i internationell rätt.

Växjö

Ungefär femton minuter med cykel från centrum ligger Linnéuniversitetets campus. Det är som ett eget litet samhälle med universitetet, studentbostäder och studentliv. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Vad hittar du på upptäcktsfärd i Växjö – kontrasternas stad? Här finns bra restauranger, ett vinnande hockeylag och mysiga caféer där du kan få latten smaksatt med lingon. I Växjö är vacker natur alltid nära, staden omges av både sjö och skog. Studenter tycker om kombinationen av stadskärnan i Växjö och det aktiva studentlivet på campus. Här börjar drömmen om framtiden!

Studenter i hus M