Förberedande kurs i akademiskt skrivande

7,5 fup

Kursen vänder sig till dig som vill utveckla eller repetera kunskaper om akademiskt skrivande. Den förbereder för skrivandet på universitetet och ger grundläggande verktyg till att läsa och skriva akademiska texter. Du får praktisk erfarenhet om olika sätt att läsa och granska akademisk text och träning i att själv skriva texter av vetenskaplig karaktär under handledning. Sammantaget ger kursen en förberedelse för det skrivande och läsande som förväntas inom grundutbildning på universitetet.

De utlysta kurstillfällena startar i januari, men institutionen planerar att ta emot efteranmälningar längre in på våren för att starta ny undervisning för fler grupper senare i mån av plats.

Kalmar

I Kalmar finns Linnéuniversitetet centralt i stadskärnan. Universitetskajen är helt nybyggd och ligger precis vid havet. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Det är även i centrum som de flesta studenter bor. Bra att veta är att Kalmar kommun har en bostadsgaranti för nya studenter. Allt finns inom tio minuters cykelavstånd oavsett om du vill bada i havet, plugga, shoppa eller träna. Historiska byggnader och kullerstensgator ger staden charm. När solen lyser fylls området vid Kalmar slotts vallgrav av pluggande och solande studenter. Studentlivet har en självklar plats i Kalmar. Här börjar drömmen om framtiden!

Hus Vita på universitetskajen i Kalmar