Företagsekonomi III - ekonomi­styrning

15 hp

Kursens behandlar redovisningsteori, koncernbokslut, lagar och rekommendationer på redovisningsområdet, ekonomistyrningsprocessen samt förmågan att se ekonomisystemets roll i, och samspel med, modern verksamhetsutveckling. Vidare ingår kännedom om utveckling (planering-konstruktion-implementering) av datoriserade ekonomistyrsystem och kännedom om aktuell debatt och tendenser inom området.

Kalmar

I Kalmar finns Linnéuniversitetet centralt i stadskärnan. Universitetskajen är helt nybyggd och ligger precis vid havet. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Det är även i centrum som de flesta studenter bor. Bra att veta är att Kalmar kommun har en bostadsgaranti för nya studenter. Allt finns inom tio minuters cykelavstånd oavsett om du vill bada i havet, plugga, shoppa eller träna. Historiska byggnader och kullerstensgator ger staden charm. När solen lyser fylls området vid Kalmar slotts vallgrav av pluggande och solande studenter. Studentlivet har en självklar plats i Kalmar. Här börjar drömmen om framtiden!

Hus Vita på universitetskajen i Kalmar