Formella metoder

5 hp

Dagens programvarusystem innehåller vanligtvis felaktigheter och är opålitliga och osäkra. Formella metoder är ett forskningsområde som använder metoder med solid matematisk grund för att modellera, konstruera och kontrollera om ett programva/hårdvarusystem är tillförlitligt och/eller säkert. I kursen behandlas vanliga metoder för att kontrollera tillförlitlighet och säkerhet av programvarusystem. Studenterna kommer att använda programmeringsspråk med verifierare och verktyg för att utveckla tillförlitliga och säkra program. De kan också kontrollera korrektheten av enkla system, till exempel protokoll, med avancerade tekniker för att säkerställa att designen är korrekt och tillförlitlig.

Växjö

Ungefär femton minuter med cykel från centrum ligger Linnéuniversitetets campus. Det är som ett eget litet samhälle med universitetet, studentbostäder och studentliv. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Vad hittar du på upptäcktsfärd i Växjö – kontrasternas stad? Här finns bra restauranger, ett vinnande hockeylag och mysiga caféer där du kan få latten smaksatt med lingon. I Växjö är vacker natur alltid nära, staden omges av både sjö och skog. Studenter tycker om kombinationen av stadskärnan i Växjö och det aktiva studentlivet på campus. Här börjar drömmen om framtiden!

Studenter i hus M