Förnybar energi och hållbar regional utveckling

7,5 hp

En av de största utmaningarna i dagens samhälle är omställningen till ett hållbart energisystem, som bygger på förnybara källor. Förutsättningarna kan skilja sig per region. Hur kan man få personer att samverka för en sådan omställning? Tekniken är mångsidig och kursen ger en inblick vad gäller ekonomi, effektiv energianvändning, försörjningstrygghet och miljö. I undervisningen blandas teori, laborationer, seminarier, projekt, redovisningar samt självstudier. Studenten ska även bidra med egen erfarenhet från den lokala regionen.

Kursen innehåller fyra dagar med obligatoriska sammankomster

30 januari vid Linnéuniversitetet i Växjö

19 mars genomförs nätbaserade seminarier i Zoom

22 april genomförs nätbaserade seminarier i Zoom

29 maj redovisas genomförda projektarbetet genom Zoom

Distans

Att studera på distans ger dig som student andra möjligheter än vad campusutbildning ger. Det innebär att du själv till viss del ska kunna planera dina studier både vad gäller tid och plats.

Att studera på distans kan gå till på olika sätt, antingen helt utan fysiska sammankomster eller med ett fåtal träffar, men den gemensamma nämnaren är att en stor del av studiearbetet sker på nätet. Du kommunicerar med läraren och andra studenter med hjälp av en webbstudieplats med diskussionsforum, grupparbete, inspelade föreläsningar eller videomöten med hjälp av en webbkamera.

Studenter grupparbetar

Växjö

Ungefär femton minuter med cykel från centrum ligger Linnéuniversitetets campus. Det är som ett eget litet samhälle med universitetet, studentbostäder och studentliv. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Vad hittar du på upptäcktsfärd i Växjö – kontrasternas stad? Här finns bra restauranger, ett vinnande hockeylag och mysiga caféer där du kan få latten smaksatt med lingon. I Växjö är vacker natur alltid nära, staden omges av både sjö och skog. Studenter tycker om kombinationen av stadskärnan i Växjö och det aktiva studentlivet på campus. Här börjar drömmen om framtiden!

Studenter i hus M