Förstärkningsinlärning

7,5 hp

Förstärkningsinlärning (Reinforcement learning (RL)) är ett tvärvetenskapligt område som bland annat överlappar med stokastisk optimering, maskininlärning och optimal styrteori. Det underliggande problemet gäller hur en intelligent agent bör vidta åtgärder i en dynamisk miljö för att maximera den kumulativa belöningen. I den här kursen kommer du att lära dig mer om detta problem, motsvarande matematiska ramverk och metoder för RL, samt dess tillämpningar. Implementering i form av datorprogrammering är också ett viktigt inslag i kursen.

Växjö – studentstaden med ett levande campus

Strax söder om Växjö centrum ligger universitetets campus. I Växjö väljer många studenter att bo på campusområdet.

Här har du vänner, restauranger, föreläsningssalar, gym, mataffär, universitetsbiblioteket, friluftsområden och studentpubar, allt inom fem minuters gångavstånd. 

Du kan även bo i andra delar av Växjö och snabbt ta dig till universitetet med cykel eller buss. 

Med 90 000 invånare är Växjö en av Sveriges snabbast växande städer. Här finns en småländsk entreprenörsanda med många företag, bland annat inom IT-branschen – perfekt när du söker praktikplats eller jobb. Växjö är också en naturskön stad och här har du alltid nära till skog och vatten. 

Läs mer om våra studentstäder 

Studenter i hus M

Bygg din egen examen

Visste du att du kan kombinera fristående kurser och designa en alldeles egen examen utifrån vad du själv är intresserad av? Ta vara på möjligheten och var kreativ med din egen framtid. Läs mer om hur du kan bygga din egen examen och bli unik på arbetsmarknaden.