Fourieranalys

7,5 hp

I denna kurs behandlas matematiska metoder som används i matematik, fysik och teknik. En gemensam utgångspunkt är att såväl periodiska som icke-periodiska funktioner utvecklas i trigonometriska basfunktioner. Egenskaper för sådana s.k. Fourierserier studeras i kursen och används för att lösa partiella differentialekvationer som har stor användning i olika grenar av fysik och teknik. Exempel på tillämpningsområden är akustiska och elektromagnetiska vågor.

Kontakt­person

Växjö

Ungefär femton minuter med cykel från centrum ligger Linnéuniversitetets campus. Det är som ett eget litet samhälle med universitetet, studentbostäder och studentliv. Allt händer på campus – hos oss blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö och ett händelserikt studentliv.

Vad hittar du på upptäcktsfärd i Växjö? Det finns ett bra utbud av restauranger och mysiga caféer. Det finns en stor sjö mitt i staden, vacker natur finns alltid nära. Många studenter tycker om kombinationen av stadskärnan i Växjö och livet på campus. Här börjar drömmen om framtiden!

Studenter i parken