Fourieranalys

7,5 hp

I denna kurs behandlas matematiska metoder som används i matematik, fysik och teknik. En gemensam utgångspunkt är att såväl periodiska som icke-periodiska funktioner utvecklas i trigonometriska basfunktioner. Egenskaper för sådana s.k. Fourierserier studeras i kursen och används för att lösa partiella differentialekvationer som har stor användning i olika grenar av fysik och teknik. Exempel på tillämpningsområden är akustiska och elektromagnetiska vågor.

Kontakt­person

Växjö

Ungefär femton minuter med cykel från centrum ligger Linnéuniversitetets campus. Det är som ett eget litet samhälle med universitetet, studentbostäder och studentliv. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Vad hittar du på upptäcktsfärd i Växjö – kontrasternas stad? Här finns bra restauranger, ett vinnande hockeylag och mysiga caféer där du kan få latten smaksatt med lingon. I Växjö är vacker natur alltid nära, staden omges av både sjö och skog. Studenter tycker om kombinationen av stadskärnan i Växjö och det aktiva studentlivet på campus. Här börjar drömmen om framtiden!

Studenter i parken