Game of Thrones - Studier av makt i George R.R. Martins verk

7,5 hp

George R. R. Martins bokserie A Song of Ice and Fire samt tv-serien Game of Thrones har under senare år rönt stor popularitet. Idag är Martins berättelse om makt och maktstrider på kontinenterna Westeros och Essos ett av populärkulturens mest omtalade fenomen. På kursen studeras gestaltningen av makt och maktordningar i Martins fiktiva universum med ett särskilt fokus på olika former av förtryck och diskriminering. Studiet problematiseras och förankras i det kritiska begreppet intersektionalitet samt i aktuella litteratur- och samhällsvetenskapliga maktteorier. I anslutning till studiet av maktordningar i Martins fiktiva universum behandlar kursen också kritiska ståndpunkter som framförts i den debatt som uppstått i media kring kontroversiella inslag i tv-serien Game of Thrones.

Distans – plugga där du är

Kanske vill du plugga i fjällen, storstaden eller hemma nära familjen? Många av våra program och kurser går på distans.

Att studera på distans kan gå till på olika sätt, antingen helt utan fysiska sammankomster eller med ett fåtal träffar på campus eller vid något av våra lärcentra. Den gemensamma nämnaren är att en stor del av studierna sker digitalt. Du kommunicerar med läraren och andra studenter med hjälp av en lärplattform där det finns diskussionsforum, möjlighet till grupparbete, digitala möten och inspelade föreläsningar.

Fördelen med distansstudier är flexibiliteten, något som passar dig som vill ha stor frihet att bestämma när och var du vill studera. En del obligatoriska moment i din utbildning kan vara under kontorstid, även om de sker på distans.  

Läs mer om att studera på distans

Student som pluggar på distans

Bygg din egen examen

Visste du att du kan kombinera fristående kurser och designa en alldeles egen examen utifrån vad du själv är intresserad av? Ta vara på möjligheten och var kreativ med din egen framtid. Läs mer om hur du kan bygga din egen examen och bli unik på arbetsmarknaden.