Genus i mansdominerade yrken

7,5 hp

Vill du utmana normer och bryta stereotyper i arbetslivet? I kursen Genus i mansdominerade yrken får du utforska hur du kan göra skillnad! Lär dig att navigera framgångsrikt i branscher där män traditionellt dominerar, samtidigt som du bidrar till ökad jämställdhet. Kursen erbjuder insikter om könsspecifika utmaningar, strategier för att skapa förändring och verktyg för att främja mångfald. Genom diskussioner och case-studier kommer du att förvärva kunskap och färdigheter som ger dig fördelar på den moderna arbetsmarknaden. Du behöver inte ha några tidigare kunskaper om genus, men gärna ett intresse av att arbeta med jämställdhet och inkludering. Skapa din framtid och var en förebild för förändring!

Distans – plugga där du är

Kanske vill du plugga i fjällen, storstaden eller hemma nära familjen? Många av våra program och kurser går på distans.

Att studera på distans kan gå till på olika sätt, antingen helt utan fysiska sammankomster eller med ett fåtal träffar på campus eller vid något av våra lärcentra. Den gemensamma nämnaren är att en stor del av studierna sker digitalt. Du kommunicerar med läraren och andra studenter med hjälp av en lärplattform där det finns diskussionsforum, möjlighet till grupparbete, digitala möten och inspelade föreläsningar.

Fördelen med distansstudier är flexibiliteten, något som passar dig som vill ha stor frihet att bestämma när och var du vill studera. En del obligatoriska moment i din utbildning kan vara under kontorstid, även om de sker på distans.  

Läs mer om att studera på distans

Student som pluggar på distans

Bygg din egen examen

Visste du att du kan kombinera fristående kurser och designa en alldeles egen examen utifrån vad du själv är intresserad av? Ta vara på möjligheten och var kreativ med din egen framtid. Läs mer om hur du kan bygga din egen examen och bli unik på arbetsmarknaden.