Geografi II

30 hp

Kursen ger dig ökade kunskaper om urbanisering och kommunikationsmedel ur ett brett perspektiv och geografiska förändringar över tid. I kursen ingår exkursioner, studiebesök och fallstudier. Det ingår också att från ett hållbarhetsperspektiv diskutera olika förändringsprocesser, befolkningsförflyttningar och människans miljöpåverkan och resursutnyttjande. I kursen ingår utvecklingsländernas geografi. Du får kunskap om hur världsekonomi och världspolitik påverkar framväxten av fattiga och rika områden och hur det kan förstås utifrån teorier och idéer om utveckling och globala beroendeförhållanden. Frågor som hållbar utveckling, resurser, miljö, befolkning och genus diskuteras, liksom landsbygdens betydelse och urbanisering. Vidare fördjupar du dina kunskaper om hur naturlandskapet uppstår och formas, hur klimatområden bildas och orsaker till klimatförändringar. Basen för dina kunskaper ligger i oceanografi, hydrologi, klimatologi. I den tredje delkursen tränar du hantverket i forsknings-metodik samt reflekterar över hur problem och val av metod hänger samman. För- och nackdelar med olika val diskuteras. Här ges också en introduktion i Geografiska Informationssystem (GIS). Kursen avslutas med planering, genomförande och redovisning av ett självständigt arbete.

Växjö – studentstaden med ett levande campus

Strax söder om Växjö centrum ligger universitetets campus. I Växjö väljer många studenter att bo på campusområdet.

Här har du vänner, restauranger, föreläsningssalar, gym, mataffär, universitetsbiblioteket, friluftsområden och studentpubar, allt inom fem minuters gångavstånd. 

Du kan även bo i andra delar av Växjö och snabbt ta dig till universitetet med cykel eller buss. 

Med 90 000 invånare är Växjö en av Sveriges snabbast växande städer. Här finns en småländsk entreprenörsanda med många företag, bland annat inom IT-branschen – perfekt när du söker praktikplats eller jobb. Växjö är också en naturskön stad och här har du alltid nära till skog och vatten. 

Läs mer om våra studentstäder 

Studenter i hus M

Bygg din egen examen

Visste du att du kan kombinera fristående kurser och designa en alldeles egen examen utifrån vad du själv är intresserad av? Ta vara på möjligheten och var kreativ med din egen framtid. Läs mer om hur du kan bygga din egen examen och bli unik på arbetsmarknaden.