Geografi III

30 hp

Den tredje terminen i geografi består av tre delkurser. Dina kunskaper i naturgeografi fördjupar du utifrån perspektivet hållbar utveckling där människans påverkan på naturlandskapet och klimatet står i fokus. I kulturgeografi fördjupar du dig i hur aktuella ämnesteoretiska debatter har ställt och besvarat frågor. Hur maktrelationer får rumsliga konsekvenser studeras och genom exempel och exkursion konkretiseras frågor. Terminen avslutas med ett självständigt arbete där du utifrån egna intressen omsätter teoretiska och metodiska insikter.

Kalmar

I Kalmar finns Linnéuniversitetet centralt i stadskärnan. Universitetskajen är helt nybyggd och ligger precis vid havet. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Det är även i centrum som de flesta studenter bor. Bra att veta är att Kalmar kommun har en bostadsgaranti för nya studenter. Allt finns inom tio minuters cykelavstånd oavsett om du vill bada i havet, plugga, shoppa eller träna. Historiska byggnader och kullerstensgator ger staden charm. När solen lyser fylls området vid Kalmar slotts vallgrav av pluggande och solande studenter. Studentlivet har en självklar plats i Kalmar. Här börjar drömmen om framtiden!

Hus Vita på universitetskajen i Kalmar