Global politik

7,5 hp

Global och internationell politik ligger till grund för kursen, som fördjupar dina tidigare kunskaper inom ämnet och lägger grunden för fortsatta studier och forskarutbildning. Syftet med kursen är att ge dig en ökad insikt i forskningsområdets utveckling, bredd, centrala begrepp och perspektiv samt forskningsfrontens aktuella debatt.

Kursen är uppdelad i tre teman vilka alla erbjuder olika perspektiv på global politik.

Det första temat bygger vidare på det du tidigare studerat, i det mer traditionella området Internationella relationer. Det andra temat fokuserar på förutsättningarna för integration och samarbete – både internationellt och regionalt – med fokus på en rad regionala organisationer och interregionala relationer i världen. Inom ramen för temat lär du dig bland annat om EU:s roll i omvärlden och dess interregionala samarbete. Under det tredje temat flyttas fokus till de förutsättningar som finns för en hållbar demokratisk och ekonomisk utveckling i fattiga länder. Speciellt uppmärksammas utvecklingsprocesser och du blir bekant med termen gott styrelseskick (good governance).

Växjö

Ungefär femton minuter med cykel från centrum ligger Linnéuniversitetets campus. Det är som ett eget litet samhälle med universitetet, studentbostäder och studentliv. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Vad hittar du på upptäcktsfärd i Växjö – kontrasternas stad? Här finns bra restauranger, ett vinnande hockeylag och mysiga caféer där du kan få latten smaksatt med lingon. I Växjö är vacker natur alltid nära, staden omges av både sjö och skog. Studenter tycker om kombinationen av stadskärnan i Växjö och det aktiva studentlivet på campus. Här börjar drömmen om framtiden!

Studenter i hus M