Global politik

7,5 hp

Global och internationell politik ligger till grund för kursen, som fördjupar dina tidigare kunskaper inom ämnet och lägger grunden för fortsatta studier och forskarutbildning. Syftet med kursen är att ge dig en ökad insikt i forskningsområdets utveckling, bredd, centrala begrepp och perspektiv samt forskningsfrontens aktuella debatt.

Kursen är uppdelad i tre teman vilka alla erbjuder olika perspektiv på global politik.

Det första temat bygger vidare på det du tidigare studerat, i det mer traditionella området Internationella relationer. Det andra temat fokuserar på förutsättningarna för integration och samarbete – både internationellt och regionalt – med fokus på en rad regionala organisationer och interregionala relationer i världen. Inom ramen för temat lär du dig bland annat om EU:s roll i omvärlden och dess interregionala samarbete. Under det tredje temat flyttas fokus till de förutsättningar som finns för en hållbar demokratisk och ekonomisk utveckling i fattiga länder. Speciellt uppmärksammas utvecklingsprocesser och du blir bekant med termen gott styrelseskick (good governance).

Växjö

Ungefär femton minuter med cykel från centrum ligger Linnéuniversitetets campus. Det är som ett eget litet samhälle med universitetet, studentbostäder och studentliv. Allt händer på campus – hos oss blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö och ett händelserikt studentliv.

Vad hittar du på upptäcktsfärd i Växjö? Det finns ett bra utbud av restauranger och mysiga caféer. Det finns en stor sjö mitt i staden, vacker natur finns alltid nära. Många studenter tycker om kombinationen av stadskärnan i Växjö och livet på campus. Här börjar drömmen om framtiden!

Studenter i parken