Global Strategic Management

7,5 hp

Kursens fokus är strategisk styrning av företag i globala kontexten och analys av de utmaningar globala företag möter. Kursen undersöker globaliseringens effekter som en komplex process med en transnationell och en lokal dimension. Vidare, kursen behandlar de strategier företag kan välja för att hantera den. De områden inom strategisk styrning som kursen tar upp är global marknadsföring och marknadsetablering, global organisationsutformning och HRM, sammanslagningar, uppköp och strategiska allianser, finansiell styrning och innovation.

Växjö

Ungefär femton minuter med cykel från centrum ligger Linnéuniversitetets campus. Det är som ett eget litet samhälle med universitetet, studentbostäder och studentliv. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Vad hittar du på upptäcktsfärd i Växjö – kontrasternas stad? Här finns bra restauranger, ett vinnande hockeylag och mysiga caféer där du kan få latten smaksatt med lingon. I Växjö är vacker natur alltid nära, staden omges av både sjö och skog. Studenter tycker om kombinationen av stadskärnan i Växjö och det aktiva studentlivet på campus. Här börjar drömmen om framtiden!

Studenter i hus M