Grundläggande matematik I för sjöbefäl och driftpersonal

7,5 hp

Grundläggande matematik I för sjöbefäl och driftpersonal är lämplig för dig som tänkt söka Sjökaptensprogrammet, Sjöingenjörsprogrammet, Drift- och underhållsteknik, Fartygsbefäl klass VII eller Maskinbefäl klass VII. Kursens nivå är för dig som exempelvis läst minst Matematik 1 men behöver en mer grundlig repetition av den matematik som ges första halvåret på gymnasiets naturvetenskapliga- och tekniska program.

Kursen fokuserar på den gymnasiematematik som ges i kursen Matematik 1c, med exempel som är lämpliga för dig som tänker söka Sjökaptensprogrammet, Sjöingenjörsprogrammet, Drift- och underhållsteknik, Fartygsbefäl klass VII eller Maskinbefäl klass VII.

Vill du börja på en högre nivå, se vår kurs: Grundläggande matematik II för sjöbefäl och driftpersonal 7,5 hp (ges VT20).

Kalmar

I Kalmar finns Linnéuniversitetet centralt i stadskärnan. Universitetskajen är helt nybyggd och ligger precis vid havet. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Det är även i centrum som de flesta studenter bor. Bra att veta är att Kalmar kommun har en bostadsgaranti för nya studenter. Allt finns inom tio minuters cykelavstånd oavsett om du vill bada i havet, plugga, shoppa eller träna. Historiska byggnader och kullerstensgator ger staden charm. När solen lyser fylls området vid Kalmar slotts vallgrav av pluggande och solande studenter. Studentlivet har en självklar plats i Kalmar. Här börjar drömmen om framtiden!

Hus Vita på universitetskajen i Kalmar