Grundläggande matematik II för sjöbefäl och driftpersonal

7,5 hp

Grundläggande matematik II för sjöbefäl och driftpersonal är lämplig för dig som tänkt söka Sjökaptensprogrammet, Sjöingenjörsprogrammet eller Drift- och underhållsteknik. Kursens nivå är för dig som exempelvis läst både Matematik 1 och Matematik 2 men behöver en repetition av den matematik som ges första året på gymnasiets naturvetenskapliga- och tekniska program.

Kursen fokuserar på den gymnasiematematik som ges i kursen Matematik 2c, med exempel som är lämpliga för dig som tänker söka Sjökaptensprogrammet, Sjöingenjörsprogrammet eller Drift- och underhållsteknik.

Vill du börja på en lägre nivå, se vår kurs: Grundläggande matematik I för sjöbefäl och driftpersonal 7,5 hp (ges HT20).

Kalmar

I Kalmar finns Linnéuniversitetet centralt i stadskärnan. Universitetskajen är helt nybyggd och ligger precis vid havet. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Det är även i centrum som de flesta studenter bor. Bra att veta är att Kalmar kommun har en bostadsgaranti för nya studenter. Allt finns inom tio minuters cykelavstånd oavsett om du vill bada i havet, plugga, shoppa eller träna. Historiska byggnader och kullerstensgator ger staden charm. När solen lyser fylls området vid Kalmar slotts vallgrav av pluggande och solande studenter. Studentlivet har en självklar plats i Kalmar. Här börjar drömmen om framtiden!

Hus Vita på universitetskajen i Kalmar