Grundläggande numeriska metoder

7,5 hp

Numerisk analys betraktas som en del av både matematik och datavetenskap. Ämnet omfattar utveckling och användning av metoder för numerisk lösning av matematiskt formulerade problem samt analys av deras teoretiska och beräkningsmässiga egenskaper. Delområden som innefattas är bland annat numerisk behandling av icke-linjära ekvationer, linjära och icke-linjära ekvationssystem, integraler, approximationsteori och differentialekvationer. Eftersom flertalet lösningsprocesser är beräkningstunga utgör användningen av datorer och särskilda programvaror idag väsentliga hjälpmedel inom ämnesområdet.

Växjö

Ungefär femton minuter med cykel från centrum ligger Linnéuniversitetets campus. Det är som ett eget litet samhälle med universitetet, studentbostäder och studentliv. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Vad hittar du på upptäcktsfärd i Växjö – kontrasternas stad? Här finns bra restauranger, ett vinnande hockeylag och mysiga caféer där du kan få latten smaksatt med lingon. I Växjö är vacker natur alltid nära, staden omges av både sjö och skog. Studenter tycker om kombinationen av stadskärnan i Växjö och det aktiva studentlivet på campus. Här börjar drömmen om framtiden!

Studenter i hus M i Växjö