Hållbar utveckling

7,5 hp

En del människor uppfattar begreppet hållbar utveckling som den allra viktigaste frågan, andra förknippar begreppet med dåligt samvete. Kursen är till för att ge konkreta verktyg för att man ska kunna inrikta sin verksamhet mer konstruktivt i linje med de teorier som finns om hållbar utveckling. Teorierna baseras på nationalekonomisk mikroteori. Argument som framförs inom ekologisk ekonomi redovisas också. Grunderna i miljöetik presenteras. På den basen bygger vi vidare med politiska styrmedel som kan användas för att främja hållbar utveckling och hur företag, organisationer och konsumenter ska kunna bidra till en sådan utveckling. Kursen examineras genom seminarier och en tentamen.

Obligatoriska träffar i Kalmar är noll. Obligatorisk närvaro vid dator är två, ett seminarietillfälle och en tentamen.

Distans

Att studera på distans ger dig som student andra möjligheter än vad campusutbildning ger. Det innebär att du själv till viss del ska kunna planera dina studier både vad gäller tid och plats.

Att studera på distans kan gå till på olika sätt, antingen helt utan fysiska sammankomster eller med ett fåtal träffar, men den gemensamma nämnaren är att en stor del av studiearbetet sker på nätet. Du kommunicerar med läraren och andra studenter med hjälp av en webbstudieplats med diskussionsforum, grupparbete, inspelade föreläsningar eller videomöten med hjälp av en webbkamera.

Studenter grupparbetar

Kalmar

Kalmar är en vacker stad med gamla anor, många mysiga kvarter och stor personlig charm. Området runt Kalmar Slott och Stadsparken är många studenters favorit.

Närheten till havet och Öland sätter sin prägel på staden med långa promenadstråk vid havet. I Kalmar är avstånden små och på fem-tio minuter når du det mesta – universitetet, havet, gymmet eller stadskärnan på Kvarnholmen. Många studenter bor i centrala Kalmar i närheten av universitetsbyggnaderna. Bra att veta är att Kalmar kommun har en bostadsgaranti för nya studenter.

Sjöfartshögskolan i Kalmar