Hållbart familjeskogsbruk II

7,5 hp

Skogsbruk och förvaltning av skogsfastigheter kräver kunskap om skogsvård och skogshushållning. Hållbart familjeskogsbruk II är en fortsättning på kursen Hållbart familjeskogsbruk I. Tillsammans utgör de en introduktion till det större kurspaketet Hållbart familjeskogsbruk, en samling kurser som kan läsas upp till 90 högskolepoäng. I kursen läser du bland annat skogsskötsel, naturvård, skogsekonomi, skogsproduktion och skogsteknik.

Du får möjlighet att delta på 2-3 träffar. Träffarna är centrala i kursen. De består av studiebesök, exkursioner och övningar i skogen, samt föreläsningar och seminarier. Sammankomsterna kan ske på olika platser i landet och är vanligen förlagda till fredagar och lördagar. Omfattningen är en till två dagar vardera.

Mellan träffarna förväntas du ta del av kursmaterialet samt göra mätningar och övningar i antingen din egen skog eller i skog nära ditt hem. Det innebär att du sköter en stor del av kunskapsinhämtningen hemifrån vid tider som passar dig.

Allmän datorkunskap och tillgång till dator med internetanslutning (bredband) krävs. Undervisning sker via en webbaserad lärplattform. Kursens examineras genom inlämningsuppgifter, fälttentamen och tentamen.

Kursen omfattar 7,5 högskolepoäng och läses på kvartsfart (25%). Om du är intresserad av att läsa på halvfart (50%), ska du istället söka kursen 1ts154 Hållbart familjeskogsbruk I+II.

2 stycken 2-dagars träffar.

Träffschema VT 2023

1TS153 Hållbart familjeskogsbruk I 25% 7,5 hp

Preliminärt ram-schema 

Januari

16 kl. 18-20, Kursinroduktion, Zoom

20-21 Träff skogsekonomi & Skogsprouktion, Växjö

April

3, kl. 18-20 introduktion skogsskötsel, Zoom

28-29, träff skogsskötsel

Maj

12 kl. 8-13, tentamen, Växjö eller annan ort

Juni

9, seminarium, zoom

16 kl. 8-13 omtentamen, Växjö eller annan ort

Mer om kursen

Kursen ingår i Hållbart familjeskogsbruk, ett kurspaket om 90 hp som riktar sig till skogsägare och andra skogligt intresserade.
Läs mer om Hållbart familjeskogsbruk

Distans – plugga där du är

Kanske vill du plugga i fjällen, storstaden eller hemma nära familjen? Många av våra program och kurser går på distans.

Att studera på distans kan gå till på olika sätt, antingen helt utan fysiska sammankomster eller med ett fåtal träffar på campus eller vid något av våra lärcentra. Den gemensamma nämnaren är att en stor del av studierna sker digitalt. Du kommunicerar med läraren och andra studenter med hjälp av en lärplattform där det finns diskussionsforum, möjlighet till grupparbete, digitala möten och inspelade föreläsningar.

Fördelen med distansstudier är flexibiliteten, något som passar dig som vill ha stor frihet att bestämma när och var du vill studera. En del obligatoriska moment i din utbildning kan vara under kontorstid, även om de sker på distans.  

Läs mer om att studera på distans

Student som pluggar på distans

Växjö – studentstaden med ett levande campus

Strax söder om Växjö centrum ligger universitetets campus. I Växjö väljer många studenter att bo på campusområdet.

Här har du vänner, restauranger, föreläsningssalar, gym, mataffär, universitetsbiblioteket, friluftsområden och studentpubar, allt inom fem minuters gångavstånd. 

Du kan även bo i andra delar av Växjö och snabbt ta dig till universitetet med cykel eller buss. 

Med 90 000 invånare är Växjö en av Sveriges snabbast växande städer. Här finns en småländsk entreprenörsanda med många företag, bland annat inom IT-branschen – perfekt när du söker praktikplats eller jobb. Växjö är en av Europas grönaste städer och här har du nära till natur, skog och vatten. 

Läs mer om våra studentstäder 

 

Studenter i hus M

Bygg din egen examen

Visste du att du kan kombinera fristående kurser och designa en alldeles egen examen utifrån vad du själv är intresserad av? Ta vara på möjligheten och var kreativ med din egen framtid. Läs mer om hur du kan bygga din egen examen och bli unik på arbetsmarknaden.