Hållbart familjeskogsbruk III – Kultur, Miljö, Vilt

7,5 hp

Skogsbruk och förvaltning av skogsfastigheter kräver kunskap om skogsvård och skogshushållning. Hållbart familjeskogsbruk III introducerar grunderna i internationella och nationella lagar, regler och direktiv som berör svenskt skogsbruk. I kursen fördjupar du dig främst i frågor som påverkar förutsättningarna för det svenska skogsbruket inom områdena viltförvaltning samt kultur- och miljövärden. Kursen kommer också ta upp praktiska exempel på hur markägare kan utveckla sådana värden på sin fastighet.
Du får möjlighet att delta på träffar (1-3 st). Träffarna är centrala i kursen. De kan bestå av studiebesök, exkursioner och övningar i skogen, samt föreläsningar och seminarier.
Mellan träffarna förväntas du ta del av kursmaterialet samt göra mätningar och övningar i antingen din egen skog eller i skog nära ditt hem. Det innebär att du sköter en stor del av kunskapsinhämtningen hemifrån vid tider som passar dig.
Allmän datorkunskap och tillgång till dator med internetanslutning (bredband) krävs. Undervisning sker via en webbaserad lärplattform. Kursens examineras genom inlämningsuppgifter, fälttentamen och tentamen.
Hållbart familjeskogsbruk III är en fortsättning på kurserna Hållbart familjeskogsbruk I samt Hållbart familjeskogsbruk II. Kursen omfattar 7,5 högskolepoäng och läses på kvartsfart (25%). (Kursen överlappar delvis kursen Fastighetsteknik 7,5 hp.) Hållbart familjeskogsbruk III utgör en del i det större kurspaketet Hållbart familjeskogsbruk, en samling kurser som kan läsas upp till 90 högskolepoäng.

Preliminärt schema

16/1 Kursstart, Zoom, kl.18-20

31/3 Inlämning konflikt/analys

4-5/4 Fältträff Växjö, Viltvård

29-30/4 Fältträff Växjö, miljö- och kulturvård

2/6 Inlämning Förvaltningsplan

Mer om kursen

Kursen ingår i Hållbart familjeskogsbruk, ett kurspaket om 90 hp som riktar sig till skogsägare och andra skogligt intresserade.
Läs mer om Hållbart familjeskogsbruk

Distans – plugga där du är

Kanske vill du plugga i fjällen, storstaden eller hemma nära familjen? Många av våra program och kurser går på distans.

Att studera på distans kan gå till på olika sätt, antingen helt utan fysiska sammankomster eller med ett fåtal träffar på campus eller vid något av våra lärcentra. Den gemensamma nämnaren är att en stor del av studierna sker digitalt. Du kommunicerar med läraren och andra studenter med hjälp av en lärplattform där det finns diskussionsforum, möjlighet till grupparbete, digitala möten och inspelade föreläsningar.

Fördelen med distansstudier är flexibiliteten, något som passar dig som vill ha stor frihet att bestämma när och var du vill studera. En del obligatoriska moment i din utbildning kan vara under kontorstid, även om de sker på distans.  

Läs mer om att studera på distans

Student som pluggar på distans

Växjö – studentstaden med ett levande campus

Strax söder om Växjö centrum ligger universitetets campus. I Växjö väljer många studenter att bo på campusområdet.

Här har du vänner, restauranger, föreläsningssalar, gym, mataffär, universitetsbiblioteket, friluftsområden och studentpubar, allt inom fem minuters gångavstånd. 

Du kan även bo i andra delar av Växjö och snabbt ta dig till universitetet med cykel eller buss. 

Med 90 000 invånare är Växjö en av Sveriges snabbast växande städer. Här finns en småländsk entreprenörsanda med många företag, bland annat inom IT-branschen – perfekt när du söker praktikplats eller jobb. Växjö är också en naturskön stad och här har du alltid nära till skog och vatten. 

Läs mer om våra studentstäder 

Studenter i hus M

Bygg din egen examen

Visste du att du kan kombinera fristående kurser och designa en alldeles egen examen utifrån vad du själv är intresserad av? Ta vara på möjligheten och var kreativ med din egen framtid. Läs mer om hur du kan bygga din egen examen och bli unik på arbetsmarknaden.