Hälsopsykologi

7,5 hp

Kursen vänder sig till dig som är intresserad av att få kunskap i hälsopsykologi eller som möter hälsopsykologiska frågor i ditt arbete. I kursen får du lära dig om hur olika psykologiska aspekter kan påverka vår hälsa. Utifrån hälsopsykologiska teorier studeras hälsorelaterade livsstilar inklusive stress, stresshantering. Vidare belyses hälsopromotion och förebyggande hälsopsykologiskt arbete.

Kalmar

I Kalmar finns Linnéuniversitetet centralt i stadskärnan. Universitetskajen är helt nybyggd och ligger precis vid havet. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Det är även i centrum som de flesta studenter bor. Bra att veta är att Kalmar kommun har en bostadsgaranti för nya studenter. Allt finns inom tio minuters cykelavstånd oavsett om du vill bada i havet, plugga, shoppa eller träna. Historiska byggnader och kullerstensgator ger staden charm. När solen lyser fylls området vid Kalmar slotts vallgrav av pluggande och solande studenter. Studentlivet har en självklar plats i Kalmar. Här börjar drömmen om framtiden!

Hus Vita på universitetskajen i Kalmar