Handledningens metodik i socialt arbete III

15 hp

Den psykosociala handledningen (processhandledning) är en central del i yrkeslivet för socionomer, psykologer och beteendevetare. Den ger stöd och känslomässig avlastning och möjliggör ett psykosocialt arbete med god kvalitet samt en professionell utveckling. God handledning främjar en hållbar arbetsmiljö med reducerad stress och ökad arbetstillfredsställelse hos den yrkesverksamme.

Den här kursen vänder sig till dig som är utbildad handledare inom psykosocial handledning (processhandledning) om 30 hp och önskar handledarkompetens om ytterligare 15 hp. Kursens syfte är att ge möjlighet till fortsatt utveckling i din självstädiga yrkesroll som handledare genom att ytterligare integrera teoretisk kunskap med egen praktisk erfarenhet. Kursen innehåller metahandledning, fördjupning av teoretiska perspektiv, pedagogiska moment och utvärderingsmetoder. Centralt för kursen är kreativa metoder och etiska aspekter och utvärderingsmetoder.

Kursen ges på halvfart under två terminer och innehåller obligatoriska träffar om ca 6 tillfällen per termin. Varje kurstillfälle omfattar i genomsnitt 1,5 dag.

Kursen ges under förutsättning att deltagarunderlaget är tillräckligt för att genomföra kursen.

Växjö – studentstaden med ett levande campus

Strax söder om Växjö centrum ligger universitetets campus. I Växjö väljer många studenter att bo på campusområdet.

Här har du vänner, restauranger, föreläsningssalar, gym, mataffär, universitetsbiblioteket, friluftsområden och studentpubar, allt inom fem minuters gångavstånd. 

Du kan även bo i andra delar av Växjö och snabbt ta dig till universitetet med cykel eller buss. 

Med 90 000 invånare är Växjö en av Sveriges snabbast växande städer. Här finns en småländsk entreprenörsanda med många företag, bland annat inom IT-branschen – perfekt när du söker praktikplats eller jobb. Växjö är också en naturskön stad och här har du alltid nära till skog och vatten. 

Läs mer om våra studentstäder 

Studenter i hus M

Bygg din egen examen

Visste du att du kan kombinera fristående kurser och designa en alldeles egen examen utifrån vad du själv är intresserad av? Ta vara på möjligheten och var kreativ med din egen framtid. Läs mer om hur du kan bygga din egen examen och bli unik på arbetsmarknaden.