Idrott och hälsa IV - inriktning mot arbete i gymnasieskolan

15 hp

Kursen syftar till att utveckla ett kritiskt vetenskapligt förhållningssätt i lärarrollen. Tyngdpunkten ligger på kritisk granskning av aktuell forskning samt utveckling av förmågan att kommunicera, kritiskt granska, värdera och dra slutsatser från vetenskapliga texter samt att analysera dessa med hjälp av vetenskapliga teorier. Kursen ger redskap för att utifrån aktuell forskning och gällande styrdokument planera, genomföra, observera och analysera undervisning i idrott och hälsa.

Kalmar

I Kalmar finns Linnéuniversitetet centralt i stadskärnan. Universitetskajen är helt nybyggd och ligger precis vid havet. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Det är även i centrum som de flesta studenter bor. Bra att veta är att Kalmar kommun har en bostadsgaranti för nya studenter. Allt finns inom tio minuters cykelavstånd oavsett om du vill bada i havet, plugga, shoppa eller träna. Historiska byggnader och kullerstensgator ger staden charm. När solen lyser fylls området vid Kalmar slotts vallgrav av pluggande och solande studenter. Studentlivet har en självklar plats i Kalmar. Här börjar drömmen om framtiden!

Sjöfartshögskolan i Kalmar