Idrottens kulturhistoria I

7,5 hp

När uppstod idrotten? Hur har idrottsrörelsen spridit sig över världen? Varför har olika länder skilda nationalsporter? Vilka aktörer och intressen har gynnats respektive missgynnats av utvecklingen? Det är några av de frågor som kursen Idrottens kulturhistoria behandlar. Målet med kursen är att ge en övergripande orientering för idrottens historia samt att förse kursdeltagaren med begrepp och perspektiv som främjar en mångfacetterad förståelse för idrottens kulturella utformning över tid och rum. Kursen riktar sig till alla som är intresserade av idrottens position i samhällslivet.

Distans – plugga där du är

Kanske vill du plugga i fjällen, storstaden eller hemma nära familjen? Många av våra program och kurser går på distans.

Att studera på distans kan gå till på olika sätt, antingen helt utan fysiska sammankomster eller med ett fåtal träffar på campus eller vid något av våra lärcentra. Den gemensamma nämnaren är att en stor del av studierna sker digitalt. Du kommunicerar med läraren och andra studenter med hjälp av en lärplattform där det finns diskussionsforum, möjlighet till grupparbete, digitala möten och inspelade föreläsningar.

Fördelen med distansstudier är flexibiliteten, något som passar dig som vill ha stor frihet att bestämma när och var du vill studera. En del obligatoriska moment i din utbildning kan vara under kontorstid, även om de sker på distans.  

Läs mer om att studera på distans

Student som pluggar på distans

Bygg din egen examen

Visste du att du kan kombinera fristående kurser och designa en alldeles egen examen utifrån vad du själv är intresserad av? Ta vara på möjligheten och var kreativ med din egen framtid. Läs mer om hur du kan bygga din egen examen och bli unik på arbetsmarknaden.