Integrations- och mångfaldsstudier I

30 hp

Integration och mångfald är viktiga frågor i vår samtid. I denna kurs får du grundläggande kunskaper om integration och migration i historia och nutid. Du får också möjlighet att fördjupa dig i mångfaldens utmaningar för organisationer, myndigheter och företag, och för samhället i stort. I kursen ingår också översikter över hur svensk förvaltning fungerar, särskilt med hänsyn tagen till integration och mångfald, samt över vilka regelverk som är relevanta i förhållande till integrations- och mångfaldsarbete.

Att få gå in ett ämne och fokusera på det känns väldigt värdefullt

Porträttbild Emma Eriksson

Som arbetande journalist och redaktör kände Emma ofta ett behov av att kunna mer om frågor kopplade till integration och mångfald. En chans att fördjupa kunskaperna kring detta och samtidigt hämta in nya perspektiv gjorde att hon sökte kursen. Att få ta sig tid och stanna upp och reflektera var också en viktig del av att börja studera igen.

Christine jobbar som samordnare och arbetsmarknadscoach

Christine alumn från Linneuniversitetet

Christine har länge varit intresserad av frågor inom området integration och mångfald. Hon tog därför chansen att fördjupa sig i detta ämne under sina studier på sociologi-programmet. I sin yrkesroll drivs hon av att sprida kunskap och motivera ungdomar till personlig utveckling.

Växjö – studentstaden med ett levande campus

Strax söder om Växjö centrum ligger universitetets campus. I Växjö väljer många studenter att bo på campusområdet.

Här har du vänner, restauranger, föreläsningssalar, gym, mataffär, universitetsbiblioteket, friluftsområden och studentpubar, allt inom fem minuters gångavstånd. 

Du kan även bo i andra delar av Växjö och snabbt ta dig till universitetet med cykel eller buss. 

Med 90 000 invånare är Växjö en av Sveriges snabbast växande städer. Här finns en småländsk entreprenörsanda med många företag, bland annat inom IT-branschen – perfekt när du söker praktikplats eller jobb. Växjö är också en naturskön stad och här har du alltid nära till skog och vatten. 

Läs mer om våra studentstäder 

Studenter i hus M

Bygg din egen examen

Visste du att du kan kombinera fristående kurser och designa en alldeles egen examen utifrån vad du själv är intresserad av? Ta vara på möjligheten och var kreativ med din egen framtid. Läs mer om hur du kan bygga din egen examen och bli unik på arbetsmarknaden.