Integrations- och mångfaldsstudier II

30 hp

På den här kursen lär du dig grunderna i hur man kan förstå kultur och kulturella skillnader, men också hur kulturskillnader kan ha betydelse för mellanmänsklig kommunikation. Du lär dig också hur det svenska civilsamhället (till exempel föreningar och organisationer) fungerar och hur detta civilsamhälle är viktigt att ta hänsyn till när man arbetar med integrations- och mångfaldsfrågor. Kursen avslutas med en praktiskt orienterad del där du lär dig grunderna i att göra omvärldsanalyser.

Växjö

Som student i Växjö har du nära till allt - staden, skogen och sjöarna. Promenadstråket från campus runt Växjösjön når nästan ända in till centrum och är perfekt för löpning och promenader.

Många av studenterna bor på campusområdet medan andra väljer att bo i centrala Växjö. På campus är det alltid liv och rörelse. Under en dag rör sig många studenter mellan föreläsningssalar, bibliotek, restauranger, pubar och friluftsområden. Växjö är också känt för sitt musikliv. Varje vecka kan du se mer eller mindre kända band på någon av Växjös scener.

Studenter i parken