Integrations- och mångfaldsstudier II

30 hp

På den här kursen lär du dig grunderna i hur man kan förstå kultur och kulturella skillnader, men också hur kulturskillnader kan ha betydelse för mellanmänsklig kommunikation. Du lär dig också hur det svenska civilsamhället (till exempel föreningar och organisationer) fungerar och hur detta civilsamhälle är viktigt att ta hänsyn till när man arbetar med integrations- och mångfaldsfrågor. Kursen avslutas med en praktiskt orienterad del där du lär dig grunderna i att göra omvärldsanalyser.

Växjö

Ungefär femton minuter med cykel från centrum ligger Linnéuniversitetets campus. Det är som ett eget litet samhälle med universitetet, studentbostäder och studentliv. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Vad hittar du på upptäcktsfärd i Växjö – kontrasternas stad? Här finns bra restauranger, ett vinnande hockeylag och mysiga caféer där du kan få latten smaksatt med lingon. I Växjö är vacker natur alltid nära, staden omges av både sjö och skog. Studenter tycker om kombinationen av stadskärnan i Växjö och det aktiva studentlivet på campus. Här börjar drömmen om framtiden!

Studenter i hus M