Integrations- och mångfaldsstudier II

30 hp

På den här kursen lär du dig grunderna i hur man kan förstå kultur och kulturella skillnader, men också hur kulturskillnader kan ha betydelse för mellanmänsklig kommunikation. Du lär dig också hur det svenska civilsamhället (till exempel föreningar och organisationer) fungerar och hur detta civilsamhälle är viktigt att ta hänsyn till när man arbetar med integrations- och mångfaldsfrågor. Kursen avslutas med en praktiskt orienterad del där du lär dig grunderna i att göra omvärldsanalyser.

Växjö

Ungefär femton minuter med cykel från centrum ligger Linnéuniversitetets campus. Det är som ett eget litet samhälle med universitetet, studentbostäder och studentliv. Allt händer på campus – hos oss blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö och ett händelserikt studentliv.

Vad hittar du på upptäcktsfärd i Växjö? Det finns ett bra utbud av restauranger och mysiga caféer. Det finns en stor sjö mitt i staden, vacker natur finns alltid nära. Många studenter tycker om kombinationen av stadskärnan i Växjö och livet på campus. Här börjar drömmen om framtiden!

Studenter i parken