International Business Law

7,5 hp

Denna kurs kommer att behandla reglerna kring internationella kommersiella lagar och konventioner. Du kommer att få praktiska kunskaper om internationella köpeavtal, internationella betalningsvillkor, riskövergångar i samband med transport, transportförsäkringar, transportörens ansvar samt en genomgång av de viktigaste bestämmelserna avseende kommersiella relationer som gäller inom EU.

Kalmar

I Kalmar finns Linnéuniversitetet centralt i stadskärnan. Universitetskajen är helt nybyggd och ligger precis vid havet. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Det är även i centrum som de flesta studenter bor. Bra att veta är att Kalmar kommun har en bostadsgaranti för nya studenter. Allt finns inom tio minuters cykelavstånd oavsett om du vill bada i havet, plugga, shoppa eller träna. Historiska byggnader och kullerstensgator ger staden charm. När solen lyser fylls området vid Kalmar slotts vallgrav av pluggande och solande studenter. Studentlivet har en självklar plats i Kalmar. Här börjar drömmen om framtiden!

Hus Vita på universitetskajen i Kalmar