Internationell makt, säkerhet och demokrati

7,5 hp

Kursen presenterar begrepp och teoretiska perspektiv om makt, säkerhet och den demokratiska freden i internationell politik. En grundläggande fråga som berörs är hur en stabil och fredlig världspolitisk ordning kan skapas och vilken utrikespolitisk roll maktfulla stater, så som exempelvis USA och Ryssland, samt internationella organisationer, så som exempelvis EU och NATO, spelar i dagaktuella internationella säkerhetshot och kriser.

Växjö

Ungefär femton minuter med cykel från centrum ligger Linnéuniversitetets campus. Det är som ett eget litet samhälle med universitetet, studentbostäder och studentliv. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Vad hittar du på upptäcktsfärd i Växjö – kontrasternas stad? Här finns bra restauranger, ett vinnande hockeylag och mysiga caféer där du kan få latten smaksatt med lingon. I Växjö är vacker natur alltid nära, staden omges av både sjö och skog. Studenter tycker om kombinationen av stadskärnan i Växjö och det aktiva studentlivet på campus. Här börjar drömmen om framtiden!

Studenter i hus M