Internationell rätt och hållbar utveckling

15 hp

Den här kursen ger en översikt över policy och juridik på området hållbar utveckling. Kursen inleds med studier och analys av begreppet ’hållbar utveckling och dess utveckling över tid i internationella överenskommelser. I samband med detta studeras också internationella rättsliga principer med relevans för hållbar utveckling. Därefter skiftar fokus mot mer praktiska aspekter av hållbar utveckling. Implementering av internationella avtal och liksom ansvarsfördelning mellan stater, företag och konsumenter är exempel på ämnen som kan diskuteras.

Växjö

Ungefär femton minuter med cykel från centrum ligger Linnéuniversitetets campus. Det är som ett eget litet samhälle med universitetet, studentbostäder och studentliv. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Vad hittar du på upptäcktsfärd i Växjö – kontrasternas stad? Här finns bra restauranger, ett vinnande hockeylag och mysiga caféer där du kan få latten smaksatt med lingon. I Växjö är vacker natur alltid nära, staden omges av både sjö och skog. Studenter tycker om kombinationen av stadskärnan i Växjö och det aktiva studentlivet på campus. Här börjar drömmen om framtiden!

Studenter i hus M