Internationell säkerhet

7,5 hp

Politiska diskussioner om internationell säkerhet och teoretiska angreppssätt för att analysera det internationella säkerhetsläget behandlas i kursen. Problematiserande diskussioner om vad internationell säkerhet innebär för stater och medborgare i världen förs, med särskilt fokus på säkerhetisering. Med utgångspunkt i det övergripande temat behandlas någon eller några högaktuella säkerhetsfrågor på ett djupare sätt.

Växjö

Ungefär femton minuter med cykel från centrum ligger Linnéuniversitetets campus. Det är som ett eget litet samhälle med universitetet, studentbostäder och studentliv. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Vad hittar du på upptäcktsfärd i Växjö – kontrasternas stad? Här finns bra restauranger, ett vinnande hockeylag och mysiga caféer där du kan få latten smaksatt med lingon. I Växjö är vacker natur alltid nära, staden omges av både sjö och skog. Studenter tycker om kombinationen av stadskärnan i Växjö och det aktiva studentlivet på campus. Här börjar drömmen om framtiden!

Studenter i hus M