Internationella organisationer

7,5 hp

Kursen behandlar och problematiserar olika dagsaktuella teoretiska och politiska diskussioner avseende formella internationella organisationers roll inom internationella relationer. Olika centrala internationella och regionala organisationer inom fred och säkerhet, ekonomi, och humanitära frågor behandlas, såväl utifrån organisationernas uppbyggnad, beslutsfattande samt funktioner. Minst en internationell organisation och ett särskilt aktuellt tema i världen eller i Europa behandlas på ett djupare sätt.

Växjö

Ungefär femton minuter med cykel från centrum ligger Linnéuniversitetets campus. Det är som ett eget litet samhälle med universitetet, studentbostäder och studentliv. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Vad hittar du på upptäcktsfärd i Växjö – kontrasternas stad? Här finns bra restauranger, ett vinnande hockeylag och mysiga caféer där du kan få latten smaksatt med lingon. I Växjö är vacker natur alltid nära, staden omges av både sjö och skog. Studenter tycker om kombinationen av stadskärnan i Växjö och det aktiva studentlivet på campus. Här börjar drömmen om framtiden!

Studenter i hus M