Internationella samhällsstudier

30 hp

Kursen tar upp ett antal centrala frågor inom internationell politik och presenterar teorier och metoder som används för att analysera dessa frågor. Samspelet mellan det lokala och det universella löper som en röd tråd genom kursen, liksom förhållandet mellan individ och grupp. Nationalism och internationalism diskuteras utifrån svenska och europeiska förhållanden. Den globala resursfördelningens roll för välstånd och utveckling tas upp till granskning. Människors val och moraliska ansvar för sitt handlande under extrema omständigheter studeras. Förhållandet mellan kulturspecifika värden och anspråk på allmänmänskliga rättigheter analyseras och problematiseras.

Kalmar

I Kalmar finns Linnéuniversitetet centralt i stadskärnan. Universitetskajen är helt nybyggd och ligger precis vid havet. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Det är även i centrum som de flesta studenter bor. Bra att veta är att Kalmar kommun har en bostadsgaranti för nya studenter. Allt finns inom tio minuters cykelavstånd oavsett om du vill bada i havet, plugga, shoppa eller träna. Historiska byggnader och kullerstensgator ger staden charm. När solen lyser fylls området vid Kalmar slotts vallgrav av pluggande och solande studenter. Studentlivet har en självklar plats i Kalmar. Här börjar drömmen om framtiden!

Hus Vita på universitetskajen i Kalmar