KL-trä i bärande konstruktioner

3 hp

Flera av de höga trähus som konstrueras och byggs i Sverige idag har en lastbärande stomme som till stora delar består av korslimmat trä, så kallat KL-trä. Materialet har många goda egenskaper, bland annat kan ofta hög styvhet och styrka uppnås i byggnader där det används.

Kursen riktar sig till dig som har erfarenhet av att konstruera byggnader, men som saknar vana av att konstruera med KL-trä. På grund av skivornas uppbyggnad med växelvis orientering av brädorna som bygger upp materialet är dess egenskaper helt olika vanligt trä. Målet är att du efter genomgången kurs ska ha god kännedom om KL-elementens mekaniska och fysikaliska egenskaper och att du ska kunna dimensionera KL-element men också designa och dimensionera mekaniska förband mellan olika KL-element.

Distans

Att studera på distans ger dig som student andra möjligheter än vad campusutbildning ger. Det innebär att du själv till viss del ska kunna planera dina studier både vad gäller tid och plats.

Att studera på distans kan gå till på olika sätt, antingen helt utan fysiska sammankomster eller med ett fåtal träffar, men den gemensamma nämnaren är att en stor del av studiearbetet sker på nätet. Du kommunicerar med läraren och andra studenter med hjälp av en webbstudieplats med diskussionsforum, grupparbete, inspelade föreläsningar eller videomöten med hjälp av en webbkamera.

Studenter grupparbetar

Växjö

Ungefär femton minuter med cykel från centrum ligger Linnéuniversitetets campus. Det är som ett eget litet samhälle med universitetet, studentbostäder och studentliv. Allt händer på campus – hos oss blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö och ett händelserikt studentliv.

Vad hittar du på upptäcktsfärd i Växjö? Det finns ett bra utbud av restauranger och mysiga caféer. Det finns en stor sjö mitt i staden, vacker natur finns alltid nära. Många studenter tycker om kombinationen av stadskärnan i Växjö och livet på campus. Här börjar drömmen om framtiden!

Studenter i parken