Björk

Klimatdeklaration av byggnader och cirkulärt byggande

7,5 hp

Den byggda miljöns påverkan på klimatet har medfört ökat fokus på valet av byggnads- och byggmaterial. Ett livscykelperspektiv behövs för att förstå och analysera miljöpåverkan från byggnader, materialproduktion, transporter, konstruktioner, drift och underhåll samt rivning. Kursen ger förståelse för metoder och verktyg för att förbättra resurseffektiviteten och minimera byggnaders klimatpåverkan utifrån ett livscykelperspektiv. Kursen behandlar strategier och analysverktyg för cirkulärt byggande och återbruk, samt konsekvenserna av valet av byggmaterial för klimatpåverkan. I kursen kommer du att lära sig om cirkulärt byggande, samt hur klimatdeklaration och livscykelanalys för byggnadselement och byggsystem genomförs.

Kursen har inga obligatoriska campus träffar dock ingår obligatoriska online träffar.

Kursen ges på engelska men med delar som ges på svenska.

Kursen är öppen för s.k. "sen anmälan", vilket innebär att sista dag att skicka in ansökan är 2022-08-15.

Distans – plugga där du är

Kanske vill du plugga i fjällen, storstaden eller hemma nära familjen? Många av våra program och kurser går på distans.

Att studera på distans kan gå till på olika sätt, antingen helt utan fysiska sammankomster eller med ett fåtal träffar på campus eller vid något av våra lärcentra. Den gemensamma nämnaren är att en stor del av studierna sker digitalt. Du kommunicerar med läraren och andra studenter med hjälp av en lärplattform med diskussionsforum, grupparbeten, inspelade föreläsningar eller videomöten.  

Fördelen med distansstudier är flexibiliteten, något som passar dig som vill ha stor frihet att bestämma när och var du vill studera. En del obligatoriska moment i din utbildning kan vara under kontorstid, även om de sker på distans.  

Läs mer om att studera på distans

Student som pluggar på distans

Växjö – studentstaden med ett levande campus

Strax söder om Växjö centrum ligger universitetets campus. I Växjö väljer många studenter att bo på campusområdet.

Här har du vänner, restauranger, föreläsningssalar, gym, mataffär, universitetsbiblioteket, friluftsområden och studentpubar, allt inom fem minuters gångavstånd. 

Du kan även bo i andra delar av Växjö och snabbt ta dig till universitetet med cykel eller buss. 

Med 90 000 invånare är Växjö en av Sveriges snabbast växande städer. Här finns en småländsk entreprenörsanda med många företag, bland annat inom IT-branschen – perfekt när du söker praktikplats eller jobb. Växjö är en av Europas grönaste städer och här har du nära till natur, skog och vatten. 

Läs mer om våra studentstäder 

 

Studenter i hus M

Bygg din egen examen

Visste du att du kan kombinera fristående kurser och designa en alldeles egen examen utifrån vad du själv är intresserad av? Ta vara på möjligheten och var kreativ med din egen framtid. Läs mer om hur du kan bygga din egen examen och bli unik på arbetsmarknaden.