Kodningsteori

7,5 hp

I samband med att information sänds via något medium finns alltid risken att fel uppkommer till följd av yttre störningar, så att meddelanden inte når mottagaren i korrekt skick. Men genom att koda informationen på ett visst sätt, finns möjligheten att upptäcka att fel har uppkommit. Under vissa förutsättningar är det t.o.m. möjligt att rätta felen. Kodningsteori handlar om hur man på olika sätt kan koda informationen, så att upptäckt och korrigering av fel blir möjligt.

Växjö

Ungefär femton minuter med cykel från centrum ligger Linnéuniversitetets campus. Det är som ett eget litet samhälle med universitetet, studentbostäder och studentliv. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Vad hittar du på upptäcktsfärd i Växjö – kontrasternas stad? Här finns bra restauranger, ett vinnande hockeylag och mysiga caféer där du kan få latten smaksatt med lingon. I Växjö är vacker natur alltid nära, staden omges av både sjö och skog. Studenter tycker om kombinationen av stadskärnan i Växjö och det aktiva studentlivet på campus. Här börjar drömmen om framtiden!

Studenter i hus M