Komparativ politik

7,5 hp

I kursen behandlas olika länders politiska system med grund i centrala begrepp och teorier i jämförande politik. Viktiga inslag är att öka förståelsen för vilka drivkrafter som påverkar den politiska utvecklingen och hur fördelningen av makt är organiserad i olika politiska system. Vidare diskuteras vilka skillnader som framträder mellan olika länders politiska system, vad som orsakar dessa skillnader och vilka konsekvenser de medför.

Kursen 1SK128 bildar tillsammans med de efterföljande kurserna 1SK122, 1SK127 och 1SK125 det grundläggande kursblocket Statsvetenskap I.

Kalmar

I Kalmar finns Linnéuniversitetet centralt i stadskärnan. Universitetskajen är helt nybyggd och ligger precis vid havet. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Det är även i centrum som de flesta studenter bor. Bra att veta är att Kalmar kommun har en bostadsgaranti för nya studenter. Allt finns inom tio minuters cykelavstånd oavsett om du vill bada i havet, plugga, shoppa eller träna. Historiska byggnader och kullerstensgator ger staden charm. När solen lyser fylls området vid Kalmar slotts vallgrav av pluggande och solande studenter. Studentlivet har en självklar plats i Kalmar. Här börjar drömmen om framtiden!

Hus Vita på universitetskajen i Kalmar