Komparativ politik

7,5 hp

I kursen behandlas olika länders politiska system med grund i centrala begrepp och teorier i jämförande politik. Viktiga inslag är att öka förståelsen för vilka drivkrafter som påverkar den politiska utvecklingen och hur fördelningen av makt är organiserad i olika politiska system. Vidare diskuteras vilka skillnader som framträder mellan olika länders politiska system, vad som orsakar dessa skillnader och vilka konsekvenser de medför.

Kursen 1SK128 bildar tillsammans med de efterföljande kurserna 1SK122, 1SK127 och 1SK125 det grundläggande kursblocket Statsvetenskap I.

Växjö – studentstaden med ett levande campus

Strax söder om Växjö centrum ligger universitetets campus. I Växjö väljer många studenter att bo på campusområdet.

Här har du vänner, restauranger, föreläsningssalar, gym, mataffär, universitetsbiblioteket, friluftsområden och studentpubar, allt inom fem minuters gångavstånd. 

Du kan även bo i andra delar av Växjö och snabbt ta dig till universitetet med cykel eller buss. 

Med 90 000 invånare är Växjö en av Sveriges snabbast växande städer. Här finns en småländsk entreprenörsanda med många företag, bland annat inom IT-branschen – perfekt när du söker praktikplats eller jobb. Växjö är också en naturskön stad och här har du alltid nära till skog och vatten. 

Läs mer om våra studentstäder 

Studenter i hus M

Bygg din egen examen

Visste du att du kan kombinera fristående kurser och designa en alldeles egen examen utifrån vad du själv är intresserad av? Ta vara på möjligheten och var kreativ med din egen framtid. Läs mer om hur du kan bygga din egen examen och bli unik på arbetsmarknaden.