Konst- och bildvetenskaplig teori och metod

7,5 hp

Vad är konst? Vad betyder visuell kultur? Funderar du på sådana frågor, är detta kursen för dig. Du får grundläggande verktyg för att tolka och analysera konst. Genom genus- och postkoloniala perspektiv lär du dig hur bilder kan användas som maktmedel. Kursen visar också hur bilder idag och historiskt fungerat som redskap för att avslöja, ifrågasätta och utmana makt.

Vi utforskar konstfältet i vid mening och riktar blicken mot både måleri, skulptur, fotografi, design, konsthantverk och arkitektur. Vi undersöker vilken betydelse visuella aspekter har när det gäller populärkultur, i sociala ritualer och i vardagslivet.

Vill du gå vidare med fortsatta studier i konst- och bildvetenskap ger kursen en grundläggande introduktion till ämnet och dess roll idag såväl som historiskt.

Kursen kan utgöra en del av en kandidatexamen.

Distans

Att studera på distans ger dig som student andra möjligheter än vad campusutbildning ger. Det innebär att du själv till viss del ska kunna planera dina studier både vad gäller tid och plats.

Att studera på distans kan gå till på olika sätt, antingen helt utan fysiska sammankomster eller med ett fåtal träffar, men den gemensamma nämnaren är att en stor del av studiearbetet sker på nätet. Du kommunicerar med läraren och andra studenter med hjälp av en webbstudieplats med diskussionsforum, grupparbete, inspelade föreläsningar eller videomöten med hjälp av en webbkamera.

Studenter grupparbetar

Växjö

Ungefär femton minuter med cykel från centrum ligger Linnéuniversitetets campus. Det är som ett eget litet samhälle med universitetet, studentbostäder och studentliv. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Vad hittar du på upptäcktsfärd i Växjö – kontrasternas stad? Här finns bra restauranger, ett vinnande hockeylag och mysiga caféer där du kan få latten smaksatt med lingon. I Växjö är vacker natur alltid nära, staden omges av både sjö och skog. Studenter tycker om kombinationen av stadskärnan i Växjö och det aktiva studentlivet på campus. Här börjar drömmen om framtiden!

Studenter i hus M