Kost Näring Hälsa

7,5 hp

I kursen får du lära dig vilka näringsämnen som finns i livsmedel och hur dessa kan påverka din kropp och ditt välbefinnande. Du får veta hur man kan uppnå en bra energibalans, hur aptiten regleras, och vilken betydelse olika ämnen i livsmedel kan ha för utveckling av sjukdom eller för att förebygga kostrelaterade sjukdomar. Du får veta vilken betydelse vitaminer och mineraler har för olika tillstånd och att det finns mikroorganismer på både gott och ont. Du får utföra en enkel kostvaneundersökning. Vi diskuterar även betydelsen av motion och rörelse för hälsan.

Kursen ges på heldistans utan schemalagda moment. Du följer inspelade föreläsningar och övningar som läggs upp veckovis samt diskuterar med kurskamrater och lärare i digitala forum. Tentamen genomförs digitalt och du har möjlighet att själv välja när under tentamensdagen som du genomför tentamen.

Distans – plugga där du är

Kanske vill du plugga i fjällen, storstaden eller hemma nära familjen? Många av våra program och kurser går på distans.

Att studera på distans kan gå till på olika sätt, antingen helt utan fysiska sammankomster eller med ett fåtal träffar på campus eller vid något av våra lärcentra. Den gemensamma nämnaren är att en stor del av studierna sker digitalt. Du kommunicerar med läraren och andra studenter med hjälp av en lärplattform där det finns diskussionsforum, möjlighet till grupparbete, digitala möten och inspelade föreläsningar.

Fördelen med distansstudier är flexibiliteten, något som passar dig som vill ha stor frihet att bestämma när och var du vill studera. En del obligatoriska moment i din utbildning kan vara under kontorstid, även om de sker på distans.  

Läs mer om att studera på distans

Student som pluggar på distans

Bygg din egen examen

Visste du att du kan kombinera fristående kurser och designa en alldeles egen examen utifrån vad du själv är intresserad av? Ta vara på möjligheten och var kreativ med din egen framtid. Läs mer om hur du kan bygga din egen examen och bli unik på arbetsmarknaden.