Kreativa möten mellan skola och kultur

15 hp

I denna kurs lär den studerande sig att redogöra för och problematisera de teorier om kunskap och lärande som ligger till grund för den svenska grundskolan, dess styrdokument och kursplaner. Olika förutsättningar för kultursamarbete mellan skola och kulturliv diskuteras liksom frågan om hur konst- och kulturinstitutioner, dramapedagogik och digitala verktyg kan användas som läranderesurser i undervisningen. Kursen inkluderar även planering och design av ett utbildningsmoment i förhållande till en kulturverksamhet.

Kalmar

Kalmar är en vacker stad med gamla anor, många mysiga kvarter och stor personlig charm. Området runt Kalmar Slott och Stadsparken är många studenters favorit.

Närheten till havet och Öland sätter sin prägel på staden med långa promenadstråk vid havet. I Kalmar är avstånden små och på fem-tio minuter når du det mesta – universitetet, havet, gymmet eller stadskärnan på Kvarnholmen. Många studenter bor i centrala Kalmar i närheten av universitetsbyggnaderna. Bra att veta är att Kalmar kommun har en bostadsgaranti för nya studenter.

Sjöfartshögskolan i Kalmar