Kreativa möten mellan skola och kultur

15 hp

I denna kurs lär den studerande sig att redogöra för och problematisera de teorier om kunskap och lärande som ligger till grund för den svenska grundskolan, dess styrdokument och kursplaner. Olika förutsättningar för kultursamarbete mellan skola och kulturliv diskuteras liksom frågan om hur konst- och kulturinstitutioner, dramapedagogik och digitala verktyg kan användas som läranderesurser i undervisningen. Kursen inkluderar även planering och design av ett utbildningsmoment i förhållande till en kulturverksamhet.

Kalmar

I Kalmar finns Linnéuniversitetet centralt i stadskärnan. Universitetskajen är helt nybyggd och ligger precis vid havet. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Det är även i centrum som de flesta studenter bor. Bra att veta är att Kalmar kommun har en bostadsgaranti för nya studenter. Allt finns inom tio minuters cykelavstånd oavsett om du vill bada i havet, plugga, shoppa eller träna. Historiska byggnader och kullerstensgator ger staden charm. När solen lyser fylls området vid Kalmar slotts vallgrav av pluggande och solande studenter. Studentlivet har en självklar plats i Kalmar. Här börjar drömmen om framtiden!

Hus Vita på universitetskajen i Kalmar