Kreativt skrivande IV
30 hp
Under den här kursen fördjupar du dig i ett självständigt, skönlitterärt arbete i valfri genre. Du väljer själv om du vill arbeta med ett pågående projekt eller börja på något helt nytt. Du skriver även en essä som antingen berör en litterär frågeställning eller som direkt knyter an till ditt projekt eller din skrivprocess.
Undervisningen sker i form av föreläsningar, seminarier och handledning men framför allt i form av kontinuerliga textinlämningar som handledare och kurskamrater sedan ger konstruktiv respons på.
Kursen berättigar till konstnärlig magisterexamen.
Observera att du både behöver anmäla dig till kursen via Antagning.se och skicka in urvalsprov per epost för att söka kursen.
Urvalsprov
För att ditt urvalsprov ska vara giltigt behöver du följa dessa anvisningar:
Urvalsprovet ska bestå av en skönlitterär text på 10-12 sidor och en miniessä på temat ”Att läsa”, 2-5 sidor. Texterna ska vara på svenska och skickas i ett och samma dokument.
Format: Times eller Times New Roman, 12. Radavstånd 1,5, Word eller pdf. Bilagan namnges på följande sätt: 4KS40E_efternamn_förnamn_bilagans nummer
Ange ditt namn även inne i dokumentet.
Anmäl dig först till kursen på Antagning.se.
För att vi sedan ska kunna identifiera dig och koppla ihop din ansökan med rätt urvalsprov är det viktigt att du anger följande information i mailet när du skickar in ditt urvalsprov:
- Namn (folkbokfört namn)
- Personnummer
- Anmälningsnummer (hittar du både på Antagning.se och i bekräftelsemailet efter att du gjort din anmälan)
Skicka dessa uppgifter och det bifogade urvalsprovet till urvalsprov.ks@lnu.se från den epostadress som du använder på Antagning.se. Ange ”Urvalsprov 4KS40E” på ämnesraden.
Sista dag för att skicka urvalsprov: 30 april, 2025.
Om vi inte kan koppla ihop ansökan och urvalsprov kommer du inte att kunna bli antagen. Detsamma gäller om du enbart anmäler dig på Antagning.se eller enbart skickar in urvalsprov eller skickar in ofullständigt urvalsprov. Frågor som inte besvaras här på kurssidan eller i kursplanen kan skickas till kreativtskrivande@lnu.se. Alla inskickade uppgifter behandlas i enlighet med GDPR.
Distans – plugga där du är
Att studera på distans kan gå till på olika sätt, antingen helt utan fysiska sammankomster eller med ett fåtal träffar på campus eller vid något av våra lärcentra. Den gemensamma nämnaren är att en stor del av studierna sker digitalt.
Du kommunicerar med läraren och andra studenter med hjälp av en lärplattform där det finns diskussionsforum, möjlighet till grupparbeten och digitala möten. I många fall kommer du även ha tillgång till inspelade föreläsningar via lärplattformen.
Fördelen med distansstudier är flexibiliteten, något som passar dig som vill ha mer frihet att bestämma när och var du vill studera. Tänk dock på att en del obligatoriska moment i din utbildning kan vara under arbetstid, även om de sker på distans.
Bygg din egen examen
Visste du att du kan kombinera fristående kurser och designa en alldeles egen examen utifrån vad du själv är intresserad av? Ta vara på möjligheten och var kreativ med din egen framtid. Läs mer om hur du kan bygga din egen examen och bli unik på arbetsmarknaden.