Kulturarv, entreprenörskap och projekt

15 hp

Kursens innehåll ligger i skärningspunkten mellan kulturarv och entreprenörskap och handlar om kulturarvets roller i entreprenörskap och former för entreprenörskap inom kulturarvssektorn. Kursen ger en introduktion till entreprenörskapets betydelse för kulturarvets utveckling. Begrepp och teorier behandlas i föreläsningar och i seminarieform. Parallellt löper ett utvecklingsarbete i form av grupparbete kring en affärsmodell. Detta arbete stöds av workshops och handledning. En kulturarvsplats i sydöstra Sverige används som fallstudie. Du lär dig även hur man planerar och genomför ett projekt med anknytning till kulturarvsområdet.

Kalmar

I Kalmar finns Linnéuniversitetet centralt i stadskärnan. Universitetskajen är helt nybyggd och ligger precis vid havet. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Det är även i centrum som de flesta studenter bor. Bra att veta är att Kalmar kommun har en bostadsgaranti för nya studenter. Allt finns inom tio minuters cykelavstånd oavsett om du vill bada i havet, plugga, shoppa eller träna. Historiska byggnader och kullerstensgator ger staden charm. När solen lyser fylls området vid Kalmar slotts vallgrav av pluggande och solande studenter. Studentlivet har en självklar plats i Kalmar. Här börjar drömmen om framtiden!

Hus Vita på universitetskajen i Kalmar