Kulturarv i stad och land

7,5 hp

Kursen introducerar kulturarvets synlighet i landskap och städer i ett långtidsperspektiv. Det förhistoriska landskapets utveckling och förändring presenteras, från sen förhistorisk tid fram till nyare historisk tid. Kursen introducerar och bearbetar arkeologiska, historiska och kulturgeografiska perspektiv på bebyggelse- och byggnadshistoria samt förhållandet mellan stadens utveckling och det omgivande landskapets förändring. Även bevarandeproblem, planeringsförutsättningar och arkitektur studeras.

Kalmar

I Kalmar finns Linnéuniversitetet centralt i stadskärnan. Universitetskajen är helt nybyggd och ligger precis vid havet. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Det är även i centrum som de flesta studenter bor. Bra att veta är att Kalmar kommun har en bostadsgaranti för nya studenter. Allt finns inom tio minuters cykelavstånd oavsett om du vill bada i havet, plugga, shoppa eller träna. Historiska byggnader och kullerstensgator ger staden charm. När solen lyser fylls området vid Kalmar slotts vallgrav av pluggande och solande studenter. Studentlivet har en självklar plats i Kalmar. Här börjar drömmen om framtiden!

Hus Vita på universitetskajen i Kalmar